Διαδικτυακή διαχείριση ερευνητικού προφίλ - Σακκούλας, Παρασκευάς (2024)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αφορά την παραγωγή μιας διαδικτυακής εφαρμογής για την διαχείριση ακαδημαϊκών δημοσιεύσεων και ερευνητικών προφίλ, που απευθύνεται τόσο σε ερευνητές όσο και σε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, συμπεριλαμβανομένου του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να εισάγουν δημοσιεύσεις καθώς επίσης και να διαχειρίζονται τις πληροφορίες που είναι συσχετισμένες με το αντίστοιχο προφίλ τους. Οι χρήστες δύναται να εισάγουν δημοσιεύσεις παρέχοντας μόνο είτε το όνομα και το επώνυμο τους είτε κάποια πληροφορία των δημοσιεύσεων αυτών (όπως το αναγνωριστικό τους), διασφαλίζοντας έτσι την ευκολία εισαγωγής των δημοσιεύσεων αυτών. Η εφαρμογή έπειτα αντλεί αυτόματα τις δημοσιεύσεις του χρήστη από γνωστές πηγές του διαδικτύου. Επίσης, οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν σε κάθε δημοσίευση τους δύο τύπους αρχείων: αρχείο παρουσίασης και αρχείο περιεχομένου, καθένα από τα οποία εξυπηρετεί έναν μοναδικό σκοπό στη διάδοση των αποτελεσμάτων της έρευνας. Επιπλέον, οι χρήστες έχουν την ευελιξία να προσδιορίσουν με ακρίβεια ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία. Λειτουργώντας στα πλαίσια ενός κοινωνικού δικτύου, το σύστημα στοχεύει να προωθήσει τη δικτύωση και συνεργατικότητα της ερευνητικής και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Με αυτό τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν να συνδέονται με άλλους, να ενημερώνονται για τα νέα αυτών και τις δημοσιεύσεις τους καθώς επίσης και να επιδοκιμάζουν άλλους χρήστες για τις ικανότητές τους. Εν γένει, η προτεινόμενη εφαρμογή είναι πλούσια σε σχετικά λειτουργικά χαρακτηριστικά ως προς τη διαχείριση ερευνητικού προφίλ & δημοσιεύσεων αλλά και τη κοινωνική δικτύωση ερευνητών ενώ προσφέρει και καλό επίπεδο ποιότητας.