Διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην ψηφιακή εποχή, χαρτογράφηση εργαλείων, νέες τάσεις και εφαρμογές - Ζούγκα, Ασημίνα (2024)
Το θέμα της διπλωματικής εργασίας αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Πιο συγκεκριμένα επιχειρείται χαρτογράφηση του διαδικτυακού εκπαιδευτικού τοπίου και καταγράφονται τα εργαλεία με ανοιχτή πρόσβαση που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας. Στη συνέχεια, γίνεται κατηγοριοποίηση των εργαλείων με βάση το αντικείμενο διδασκαλίας και την ηλικία των μαθητών/τριών που απευθύνονται. Ακόμα, γίνεται έρευνα σε διαθέσιμες εκπαιδευτικές εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα. Στόχος της εργασίας είναι η καταγραφή των διαθέσιμων εκπαιδευτικών πόρων και η παρατήρηση των νέων τάσεων που έχουν διαμορφωθεί στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και αξιοποιούνται επικουρικά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.