Η συμβολή των έξυπνων τεχνολογιών τουρισμού στη λήψη ταξιδιωτικών αποφάσεων - Μαρίνου, Αικατερίνη (2024)
Η ταχεία πρόοδος της τεχνολογίας έξυπνου τουρισμού φέρνει νέες ευκαιρίες για τουριστική ανάπτυξη. Πολλοί ταξιδιωτικοί προορισμοί βασίζονται στην έξυπνη τεχνολογία για να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες και να εμπλουτίσουν την ταξιδιωτική τους εμπειρία. Ο κύριος σκοπός αυτής της μελέτης είναι η διερεύνηση εάν οι τουρίστες είναι ικανοποιημένοι με την εμπειρία τους στην έξυπνη τουριστική τεχνολογία (πληροφόρηση, προσβασιμότητα, διαδραστικότητα, εξατομίκευση και ασφάλεια). Η παρούσα μελέτη διερεύνησε επίσης τον αντίκτυπο της εμπειρίας της τεχνολογίας έξυπνου τουρισμού στην ευτυχία των τουριστών και στην πρόθεση επιλογή τοποθεσίας. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η προσβασιμότητα είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που επηρεάζει λιγότερο την εμπειρία της έξυπνης τουριστικής τεχνολογίας και την εξατομίκευση. Η εμπειρία της έξυπνης τουριστικής τεχνολογίας αποδεικνύεται ότι σχετίζεται σημαντικά με την ικανοποίηση από την ταξιδιωτική εμπειρία και η ικανοποίηση από την ταξιδιωτική εμπειρία έχει θετική επίδραση τόσο στην ευτυχία των τουριστών όσο και στην πρόθεση επανεπίσκεψης.