Η επικαιρότητα του Θουκυδίδη όπως αναδεικνύεται μέσα από τη μελέτη των Λεσβιακών (Δημηγορίες περί Μυτιληναίων ) - Σκορδάς, Μιχαήλ (2024)
Η παρούσα εργασία επικεντρώνεται στην εξέταση των δημηγοριών του Κλέωνα και του Διοδότου, αναφορικά με την τύχη των Μυτιληναίων αποστατών. [ Θουκ 3. 2 -50 ]. Στόχος της εργασίας είναι να εξεταστεί ο βαθμός που ο Θουκυδίδης επηρέασε και επηρεάζει με τα κείμενα και τη σκέψη του τις Διεθνείς Σχέσεις, τους προβληματισμούς της Πολιτικής Επιστήμης, τις ιδεολογικές αναζητήσεις της Φιλοσοφίας.