Μοντελοποίηση - μελέτη συστημάτων αντιστάθμισης διασποράς και φαινομένων σχετιζομένων με το φυσικό επίπεδο της ζεύξης σε ευρυζωνικά δίκτυα με χρήση ολοκληρωμένων φωτονικών διατάξεων - Παπαδημητρίου, Ισίδωρος (2024)
Με τις σύγχρονες απαιτήσεις της σημερινής εποχής , η χρήση των ασύρματων δικτύων έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της επικοινωνίας στη σημερινή εποχή . Με το Internet Of Things να χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο ,όπως και οι έξυπνες κινητές συσκευές , το φόρτο των ασύρματων δικτύων έχει μεγαλώσει εκθετικά τα τελευταία χρόνια , με αποτέλεσμα να υπάρχει μία ανάγκη για την εύρεση νέων μεθόδων με τους οποίους να επιτυγχάνεται μία αύξηση στη χωρητικότητα στην ποιότητα του σήματος . Πολλοί παράγοντες που αλλοιώνουν το σήμα σε ένα περιβάλλον είναι τα γραμμικά και τα μη γραμμικά φαινόμενα, τα οποία υπάρχουν σε ένα κανάλι κατά την μετάδοση του. Στην παρούσα εργασία γίνεται μία αναπαράσταση τέτοιου καναλιού με σκοπό να προσομοιωθούν αυτά τα φαινόμενα, να μελετηθούν και να παρουσιαστούν τεχνικές διόρθωσης με την χρήση νευρωνικών δικτύων .