Ανάπτυξη εφαρμογής για τον υπολογισμό ερωτήσεων κορυφογραμμής με βάση την απόσταση - Αϊβατίδης, Πρόδρομος; Εξιζόγλου, Αθανάσιος (2024)
Στο πρόβλημα το οποίο έρχεται μέσα από την ανάγκη του χρήστη για τον προσδιορισμό της βέλτιστης επιλογής σε μια μεγάλη πληθώρα επιλογών φέρει λύση η τεχνολογική ανάπτυξη των ερωτήσεων κορυφογραμμής. Η διακλάδωση αυτών των επιλογών συνήθως είναι ογκώδες και ξεπερνά την καθημερινή απλή και όχι εν τάχει σκέψη του. Μέσα από την εν λόγω διπλωματική διατριβή υλοποιείται εφαρμογή, η οποία είναι ικανή να δέχεται μεγάλη ποσότητα πληροφορίας, μπορεί να προσαρμόζεται με βάση τις προτιμήσεις κριτηρίων πάνω σε συγκεκριμένα αντικείμενα που θέλει ο χρήστης να εστιάσει και του προσφέρει τις βέλτιστες επιλογές που θα μπορεί να επιλέξει. Εφόσον γίνει αναλυτική περιγραφή πάνω σε βασικά θέματα, τα οποία συσχετίζονται με τις ερωτήσεις κορυφογραμμών, μελέτη πάνω σε θεμελιώδεις αλγορίθμους και σύγκριση μεταξύ τους, ιστορική αναδρομή και βιβλιογραφική ανασκόπηση επί του θέματος, ακολουθεί και πειραματική μελέτη της εφαρμογής. Η εφαρμογή δέχεται μεγάλο πλήθος εγγραφών και εμφανίζει την κορυφογραμμή για τον χρήστη, η οποία είναι βασισμένη στον παράγοντα απόσταση από ένα σημείο απόστασης. Ως παράδειγμα έχουν χρησιμοποιηθεί πραγματικά δεδομένα από πωλήσεις αυτοκινήτων. Επιπλέον συγκρίνεται η απόδοση της εφαρμογής με μία αφελή προσέγγιση του αλγορίθμου. Τέλος, προκύπτουν συμπεράσματα για την απόδοση της εφαρμογής και τη μελέτη της διπλωματικής διατριβής.