Σχεδίαση και ανάπτυξη ιστοσελίδας για την διαχείριση ημιδομημένων δεδομένων - Χουλιάρας, Ιωάννης (2024)
Όλο και περισσότερο αυξάνεται ο όγκος και η πολυπλοκότητα των δεδομένων που παράγονται σε διάφορους τομείς και έτσι τίθενται σημαντικές προκλήσεις για την αποτελεσματική διαχείριση και οργάνωση τους. Τα ημιδομημένα δεδομένα, που χαρακτηρίζονται από την ευελιξία και την εξελισσόμενη φύση τους, έχουν γίνει διαδεδομένα σε πολλούς τομείς, που κυμαίνονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έως την επιστημονική έρευνα. Βάσει των χαρακτηριστικών τους αλλά και επειδή μπορεί να προέρχονται από πολλές πήγες, τα ημιδομημένα δεδομένα, παρουσιάζουν προκλήσεις στην αποτελεσματική διαχείριση τους. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μια αυξανόμενη ανάγκη για αποτελεσματικά συστήματα διαχείρισης, αποθήκευσης και ανάλυσης ημιδομημένων δεδομένων. Στην παρούσα Διπλωματική γίνεται ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη ιστοσελίδας για την αποτελεσματική διαχείριση ημιδομημένων δεδομένων. Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας απλά εισάγει αρχεία ημιδομημένων δεδομένων και αυτά αυτόματα επεξεργάζονται και μετατρέπονται σε δομημένη πληροφορία που μπορεί εύκολα να διαχειριστεί.