Πόσο ασφαλές είναι το Υπολογιστικό Νέφος; - Γιαγτζή, Δήμητρα; Λιαρομάτης, Παναγιώτης (2024)
Οι πρωταρχικοί στόχοι αυτής της έρευνας είναι να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τις απειλές και τις επιθέσεις που αντιμετωπίζουν τα συστήματα που βασίζονται στο νέφος, να προσφέρει πρακτικές στρατηγικές για τον μετριασμό των κινδύνων, να παρουσιάσει μελέτες περιπτώσεων από τον πραγματικό κόσμο για να καταδείξει τις συνέπειες των παραβιάσεων ασφάλειας, να πραγματοποιήσει συγκριτικές αναλύσεις μεταξύ συστημάτων που βασίζονται στο νέφος και συστημάτων που φιλοξενούνται από τον ίδιο τον οργανισμό και να αξιολογήσει και να συγκρίνει τις δυνατότητες ασφαλείας των κορυφαίων παρόχων υπηρεσιών νέφους ( Amazon AWS, Microsoft Azure, Google Cloud).