Η διατροφή σε ασθενείς που πάσχουν από κοιλιοκάκη - Δήμου, Γεωργία - Δέσποινα (2023)
Η παρούσα εργασία έχει σκοπό την ανάδειξη πρόσφατων στοιχείων που αφορούν στην κοιλιοκάκη ως νόσο, αλλά και στοιχείων που αφορούν στη διατροφή των ασθενών που πάσχουν από κοιλιοκάκη. Αναφέρεται η διατροφή που πρέπει να ακολουθούν οι εν λόγω ασθενείς για την εξάλειψη των συμπτωμάτων της κοιλιοκάκης. Παρουσιάζονται τα τρόφιμα που θεωρούνται στις μέρες μας ασφαλή και ποιά μη-ασφαλή για την κατανάλωσή τους από ασθενείς που πάσχουν από κοιλιοκάκη. Τέλος αναφέρονται και πιθανά προβλήματα που σχετίζονται με τη διατροφή των ασθενών που πάσχουν από κοιλιοκάκη, τα οποία δεν αφορούν μόνο τη μείωση των θερμίδων που καταναλώνουν οι πάσχοντες, εξαιτίας της κατανάλωσης τροφίμων με χαμηλότερες θερμίδες από αυτά που περιέχουν γλουτένη, αλλά και λόγω ελλειμάτων άλλων θρεπτικών συστατικών, με την τήρηση της εν λόγω δίαιτας.