Διερεύνηση της εφαρμογής υγροποιημένων αερίων καυσίμων στις μηχανές των πλοίων - Μήλιος, Γεώργιος (2023)
Στα πλαίσια της συγκεκριμένης εργασίας, αρχικά, θα εξεταστούν τα υγροποιημένα καύσιμα όπου θα καταγραφούν και θα σχολιαστούν οι αντίστοιχες φυσικές και χημικές τους ιδιότητες, καθώς και οι τρόποι παραγωγής και μεταφοράς τους σε πλοία. Επιπλέον, θα εξεταστεί η τεχνολογία της τροφοδοσίας και της καύσης του υγροποιημένων καυσίμων σε δίχρονες αργόστροφες ναυτικές μηχανές και σε τετράχρονες μεσόστροφες μηχανές. Θα γίνει σύγκριση των τεχνολογιών καύσης φυσικού αερίου σε ναυτικές μηχανές με τις αντίστοιχες τεχνολογίες καύσης πετρελαίου και θα καταγραφούν τα αντίστοιχα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Στη συνέχεια, θα εξεταστεί η τεχνολογία υγροποίησης και αποθήκευσης σε χαμηλές θερμοκρασίες των καυσίμων, σε εμπορικά πλοία και θα διερευνηθούν οι αντίστοιχες τεχνικές προκλήσεις. Εν συνεχεία, στα πλαίσια της τεχνικής αξιολόγησης της χρήσης υγροποιημένων καυσίμων σε πλοία, θα εξεταστούν οι τεχνολογικές παρεμβάσεις που απαιτούνται σε συμβατικές ναυτικές μηχανές πετρελαίου ώστε αυτές να μετασκευαστούν και να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Τέλος θα αναλυθούν τα χρήσιμα συμπεράσματα που προέκυψαν από την εργασία και θα διατυπωθούν οι προτάσεις και προοπτικές για το μέλλον.