Η μουσική στην κοινότητα και κοινωνικός εαυτός: η περίπτωση του Κολινδρού Πιερίας - Κατσίανος, Ηλίας (2023)
Η καλλιτεχνική παρέμβαση Rockmobile, με τον τίτλο να αποτελεί ομπρέλα μιας σειράς καλλιτεχνικών παρεμβάσεων, είναι μια πρόταση εφαρμογής της μουσικής στην κοινότητα για την ενδυνάμωση και την συγκρότηση του κοινωνικού εαυτού των μελών της κοινότητας. Προσεγγίζεται συλλογικά από μια καλλιτεχνική ομάδα παρέμβασης και συνδέει την δημιουργική μουσική ενασχόληση, με τα κοινωνικά και ψυχικά οφέλη της μουσικής, κατά την περίοδο της πανδημικής κρίσης λόγω Covid-19 και των κοινωνικών επιπτώσεων αυτής, στους νέους ανθρώπους της κοινωνίας του Κολινδρού Πιερίας. Η κοινωνική αποστασιοποίηση, η κοινωνική ατροφία, η πρωτοφανής εξάρτηση από τα ψηφιακά μέσα και οι ψυχολογικές και επικοινωνιακές επιπτώσεις όλων αυτών των φαινομένων, αποτέλεσε την αφορμή για αυτή την έρευνα και δράση, με ειδικό ενδιαφέρον προς τους νέους, που ακόμη και σήμερα δύο χρόνια μετά το πρώτο lockdown και το άνοιγμα της κοινωνίας σε μία ημι-κανονικότητα, συνεχίζουν να τραυματίζονται κοινωνικά και ψυχικά.