Κοινωνικοοικονομικές διαστάσεις της πανδημίας covid 19 στον ελληνικό τουρισμό: αλλαγές και διαφαινόμενες τάσεις - Κωστοπούλου, Παρασκευή (2023)
Ο τουρισμός αποτελεί έναν ιδιαίτερα νευραλγικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος επλήγη όσο κανένας άλλος από την Πανδημία Covid-19. Η κρίση που εκδηλώθηκε στον τουρισμό είχε σημαντικές επιπτώσεις, πέρα από τα μακροοικονομικά μεγέθη και στους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, τις επιπτώσεις αυτές κατάφερε να μετριάσει ο επίσημος σχεδιασμός. Και αυτό μπόρεσε να γίνει εφικτό διαμέσου της υιοθέτησης μέτρων που αφορούσαν την οικονομία εν γένει και τον τουρισμό ειδικότερα. Τα μέτρα αυτά επιχειρήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο, το παράδειγμα του οποίου ακολούθησε και η Ελλάδα, μια χώρα κατεξοχήν προσδεμένη στο άρμα του τουρισμού.