Προοπτικές ανάπτυξης του πολιτιστικού και γαστρονομικού τουρισμού στη Χίο - Φώτση, Μαρία (2023)
Η παρούσα εργασία στοχεύει να παρουσιάσει τον πολιτιστικό και γαστρονομικό τουρισμό ως μια γενική έννοια και στη συνέχεια να επικεντρωθεί στον πολιτιστικό και γαστρονομικό τουριστικό πλούτο της Χίου, συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου που σχετίζεται με αρχαιολογικά κατάλοιπα, ιστορία, ανθρώπους και τον τρόπο ζωής τους, την πολιτιστική ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της τέχνης, της αρχιτεκτονικής και της τοπικής κουζίνας. Για να εκπληρωθούν ο σκοπός και οι στόχοι της εργασίας κρίθηκε απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί μια σειρά από εργαλεία, μέσω των οποίων θα μπορούσαν να εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα, τόσο μέσω δευτερογενούς, όσο και πρωτογενούς έρευνας.