Σχεδιασμός και ανάπτυξη διαδικτυακής χαρτογραφικής εφαρμογής για περιβαλλοντικά δεδομένα - Καρνίκης, Πέτρος (2023)
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία μέσω της χρήσης συγκεκριμένων εφαρμογών και εργαλείων καθίσταται δυνατή η δημιουργία δύο διαδικτυακών δυναμικών χαρτών, οι οποίοι αφορούν τις προστατευόμενες περιοχές στην Ελλάδα. Η πρώτη διαδικτυακή εφαρμογή αφορά γενικότερα τις προστατευόμενες περιοχές στην Ελλάδα ενώ στην δεύτερη εφαρμογή παρουσιάζονται οι περιβαλλοντικά προστατευόμενες περιοχές με βάσει το έτος θεσμοθέτησης τους.Ουσιαστικά θεωρήθηκε σκόπιμο να δημιουργηθούν αυτές οι δύο διαδικτυακές εφαρμογές για να υπάρξει απεικόνιση των προστατευόμενων περιοχών. Δηλαδή, δίνεται η δυνατότητα να παρατηρηθούν οι περιοχές αυτές σε βάθος δεκαετιών, ενώ ο χρήστης μπορεί να λάβει πληροφορίες για την εκάστοτε περιοχή. Παρακάτω, αναφέρονται αναλυτικά οι διεργασίες που χρειάστηκαν προκειμένου να καταστούν λειτουργικές οι διαδικτυακές εφαρμογές, από το στάδιο της ύπαρξης μόνο των δεδομένων που απαιτούνταν για την πτυχιακή μέχρι το στάδιο της υλοποίησης των διαδικτυακών εφαρμογών.