Σχεδιασμός πολυεστερικής chaise longue για ξενοδοχειακές μονάδες - Ντουντούμη, Σπυριδούλα (2023)
Εν έτη 2021 και εν μέσω πανδημίας covid-19, η ασφάλεια και η καθαριότητα κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών είναι αδιαπραγμάτευτος όρος. Η ανάγκη για συνεχή καθαρισμό και απολύμανση των επίπλων εξωτερικού χώρου σε ξενοδοχειακές μονάδες δημιουργεί προβληματισμό στους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Ο χρόνος αναμονής ώσπου να καθαριστεί και να μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί μία chaise longue έχει αυξηθεί, και σε συνδυασμό με τη νέα ρουτίνα απολυμάνσεων έφερε στο προσκήνιο τη σκέψη να σχεδιαστεί μία πολυεστερική chaise longue η οποία να ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτήσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων (καθαρισμού – αποθήκευσης – συντήρησης – design). Παράλληλα αναγνωρίζεται και η ανάγκη του τουρίστα- χρήστη για απόλυτη άνεση κατά τη διάρκεια των διακοπών του στις ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας μας. Για το λόγο αυτό στην εν λόγω εργασία λαμβάνονται ανθρωπομετρικά δεδομένων από τις εθνικότητες που επισκέπτονται τη χώρα μας κατά κύριο λόγο ώστε να γίνει μια πλήρης μελέτη από πλευράς εργονομίας της chaise longue, τόσο για ύπτια θέση σώματος όσο και για πρηνή. Τελευταίος στόχος της chaise longue που θα σχεδιαστεί είναι να σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να κατασκευαστεί σε μικρές και μεσαίες παρτίδες, ελαχιστοποιώντας το κόστος και την ενέργεια που απαιτείται για τη παραγωγή της.