Κοσμικός τρόμος, μυθοπλασία του παράξενου και κοσμικισμός: The Library - Γάτος, Δρακόντης (Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, 2023)
Ο κοσμικός τρόμος, η παράξενη μυθοπλασία (Weird Fiction) και ο κοσμικισμός είναι λογοτεχνικά είδη που κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στα βιντεοπαιχνίδια αλλά και σε άλλα μέσα . Η παρούσα εργασία ασχολείται αρχικά με μια θεωρητική προσέγγιση του θέματος, με στόχο την εμβάθυνση αλλά και την ουσιαστικότερη κατανόηση του. Η εφαρμογή δημιουργήθηκε με στόχο την εισαγωγή αλλά και την προβολή πολιτιστικών στοιχείων, όπως ο κοσμικός τρόμος, που είναι συχνά επηρεασμένος από τα έργα του Lovecraft και άλλων συγγραφέων του είδους, τα οποία συχνά περιλαμβάνουν στοιχεία της αμερικανικής λαογραφίας και μυθολογίας, τα οποία μπορούν να δώσουν μια αίσθηση της εμβύθισης, αλλά και πολιτιστικής αυθεντικότητας και να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός μοναδικού και αξέχαστου κόσμου.