Το ληστρικό τραγούδι στην Ελλάδα: μύθοι, πραγματικότητα, ιδεολογία - Κουρλιούρου, Γεωργία (2023)
Η εργασία εξετάζει το ελληνικό ληστρικό ή κλέφτικο τραγούδι κατά την περίοδο της ύστερης Οθωμανικής κυριαρχίας. Συγκεκριμένα εξετάζει βασικές εννοιολογικές κατηγορίες του, θέματα νοθείας και παραχάραξης του καθώς και βασικά ποιητικά του στοιχεία. Στη συνέχεια εξετάζει το ληστρικό (κλεφταρματολικό) φαινόμενο και το αντιπαραβάλλει κριτικά με διάφορες ιδεολογικές προσεγγίσεις όπως αυτές εκφράζονται στα σχετικά τραγούδια.