Μελέτη της διατροφής και της ανάπτυξης του είδους κέφαλος (Mugil cephalus) σε δυο πυκνότητες - Πασχάλη, Ελισσάβετ (2023)
Σκοπός της εργασίας αυτής ήταν η μελέτη της διατροφής και της ανάπτυξης του κεφάλου, του είδους Mugil cephalus, σε δύο πυκνότητες. Η εκτροφή πραγματοποιήθηκε στο Ψαθοχώρι της Άρτας, στις υδατοκαλλιέργειες της εταιρίας ‘ΓΕΙΤΟΝΑΣ Α.Ε.’, όπου τα ψάρια τοποθετήθηκαν σε 6 τσιμεντένιες δεξαμενές ώστε να εκτραφούν στις δυο προκαθορισμένες πυκνότητες (4 και 6 άτομα ανά m2). Στις 3 δεξαμενές τοποθετήθηκαν 80 ψάρια με μέσο όρο βάρους 20.5g και σε άλλες 3 δεξαμενές τοποθετήθηκαν 120 ψάρια με μέσο όρο βάρους 21.07g. Η πειραματική τροφή που χορηγήθηκε στα ψάρια παράχθηκε από την ΙΡΙΔΑ Α.Ε (IRIDA mullet 1,5mm). Η σίτιση γινόταν 2 φορές την ημέρα, έξι ημέρες την εβδομάδα με συνεχή καταγραφή της ημερήσιας πρόσληψης τροφής. Η διάρκεια του πειραματισμού ήταν από τον Ιούλιο 2015 έως Ιούλιο 2016.