Ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για την ψηφιακή διακυβέρνηση - Ζλατίνης, Ιωάννης (2023)
Αυτή η ερευνητική διαδικασία εξετάζει την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για την ψηφιακή διακυβέρνηση, έναν ολοένα και πιο σημαντικό τομέα μελέτης καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο κινούνται προς την ψηφιοποίηση τους. Στόχος αυτής της μελέτης είναι να παρέχει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο εκπαιδευτικού υλικού που μπορεί να εξοικειώσει ή να βελτιώσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των ατόμων που εμπλέκονται στη ψηφιακή διακυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων δημοσίων υπαλλήλων, ερευνητών και πολιτών. Η διατριβή ξεκινά με μια ανασκόπηση της βιβλιογραφίας σχετικά με τη ψηφιακή διακυβέρνηση και τη σημασία της εκπαίδευσης σε αυτόν τον τομέα. Στη συνέχεια παρουσιάζεται μια σφαιρική ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης του εκπαιδευτικού υλικού για την ψηφιακή διακυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τα κενά και τις ευκαιρίες για βελτίωση. Έπειτα βασιζόμενη στην ανάλυση του πεδίου, η διατριβή αυτή παραθέτει ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με συνολικά 12 ενότητες και 45 υποενότητες που καταλήγουν στο ουσιαστικό εκπαιδευτικό υλικό των παρουσιάσεων. Επιπλέον, η παρούσα ερευνητική διαδικασία προτείνει έναν συνδυασμό λογισμικών διαχείρισης μαθημάτων που θα εξυπηρετούν τόσο τον ενδιαφερόμενο όσο και το ίδιο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Τέλος, τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αυτό μπορεί να καθοδηγήσει την τελική ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού εκπαιδευτικού υλικού για την ψηφιακή διακυβέρνηση, και είναι ένα χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο για τη βελτίωση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ατόμων που εμπλέκονται σε αυτόν τον τομέα. Η διατριβή καταλήγει με συστάσεις για μελλοντικές έρευνες και την ευρύτερη διάδοση του πλαισίου και του εκπαιδευτικού υλικού.