Το θέατρο στην εκπαίδευση με την αξιοποίηση των ΤΠΕ την περίοδο του κορονοϊού - Κόττα, Ελένη (2023)
Σκοπός της εργασίας είναι να διερευνήσει την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη θεατρική εκπαίδευση την διάρκεια του κορονοϊού. Ο COVID-19 άλλαξε αρκετά τον τρόπο με τον οποίο δίδασκαν οι εκπαιδευτικοί. Επομένως άλλαξε και η θεατρική εκπαίδευση. Αξιοποιήθηκαν περαιτέρω οι ΤΠΕ. Προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό έπρεπε οι εκπαιδευτικοί να επιμορφωθούν κατάλληλα για να αποκτήσουν τις κατάλληλες δεξιότητες και ικανότητες. Όσον αφορά την εφαρμογή των ΤΠΕ στη θεατρική εκπαίδευση υλοποιήθηκε μέσω της αφήγησης των ιστοριών. Πιο συγκεκριμένα μέσω της ψηφιακής αφήγησης στο i-theatre ή το E-shadow. Ακόμα εφαρμόστηκαν οι καινοτόμες εφαρμογές. Συμπερασματικά οι ΤΠΕ είναι πολύ σημαντικές και ιδιαίτερα σε περιόδους έκτακτης ανάγκης. Όλοι οι εκπαιδευτικοί, ανεξαρτήτως της ηλικίας τους χρειάζεται να επιμορφωθούν κατάλληλα για να μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν.