Κλαδική μελέτη της μικροοινοποιίας στην Ελλάδα - Ηλιάδης, Νικόλαος Αναστάσης (2023)
Η εργασία αυτή υλοποιεί μια μελέτη του κλάδου της μικροοινοποιίας στην Ελλάδα καθώς και τον ρόλο του οινοτουρισμού στον κλάδο. Εξετάζεται η πενταετία 2015-2020 και έχει ως απώτερο σκοπό την σκιαγράφηση της μικροοινοποιίας. Στόχος είναι να γίνει η ανάλυση τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού περιβάλλοντος των μικροοινοποιείων δηλαδή η αποτύπωση της πορείας, της συμπεριφοράς και της στρατηγικής που αυτά ακολουθούν. Για να επιτευχθεί αυτό, πραγματοποιείται μια χρηματοοικονομική ανάλυση με στοιχεία από δημοσιευμένες αξιόπιστες πηγές καθώς και γενικότερη έρευνα στην συμπεριφορά των μικροοινοποιών. Αποδεικνύεται ότι ο κλάδος της μικροοινοποιίας στην Ελλάδα ταλανίζεται από έντονα οικονομικά προβλήματα. Παρόλα αυτά εξελίσσεται χάρη στον έντονο ζήλο και μεράκι των μικροοινοποιών.