Η τουριστική ανάπτυξη του Ν. Καβάλας σε συνδυασμό με τον οινικό τουρισμό - Παπαδοπούλου, Θεοπίστη (2023)
Η παρούσα μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία είναι αποτέλεσμα μιας αξιόλογης ερευνητικής προσπάθειας που πραγματοποιήθηκε για να ερευνήσει τον Οινικό Τουρισμό σε συνδυασμό με την Τουριστική Ανάπτυξη του Νομού Καβάλας. Κύριος στόχος της έρευνας αυτής είναι να δούμε εάν τελικά ο Νομός φημίζεται για τον Οινοτουρισμό και εάν ο οινοτουρισμός συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη της τουριστικής ζήτησης. Η μεθοδολογία της έρευνας που χρησιμοποιήθηκε για τη συλλογή πληροφοριών για τον Οινικό Τουρισμό αλλά και γενικότερα για τον Νομό Καβάλας πραγματοποιήθηκε με την ποσοτική μέθοδο, με τη χρήση ερωτηματολογίων τα οποία στάλθηκαν ηλεκτρονικά στους φορείς και τις τουριστικές επιχειρήσεις του Νομού Καβάλας. Έπειτα από τη συλλογή και την ανάλυση των δεδομένων που έγινε με τη χρήση του SPSS, αποδείχθηκε τελικά ότι ο Νομός Καβάλας φημίζεται για τον Οινοτουρισμό και όσοι ερωτώμενοι είναι καλά ενημερωμένοι για το κρασί, υποστήριξαν πως το Κτήμα Βιβλία Χώρα συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη της τουριστικής ζήτησης του Νομού. Κύρια συνεισφορά της έρευνας αυτής μας απέδειξε πως η μελέτη περίπτωσης Κτήμα Βιβλία Χώρα, είναι ένας από τους παράγοντες για να κινήσει στους λάτρεις του κρασιού να επισκεφτούν τον Νομό Καβάλας και να γευτούν τα μοναδικά εκλεκτά κρασιά που παράγει ο τόπος.