Minimum value product for marine litter detection using drone imagery - Τοπουζέλης, Κωνσταντίνος (2023)
Τα θαλάσσια πλαστικά απορρίμματα αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα για τους ωκεανούς. Τα πλαστικά απορρίμματα συνδέονται με την παραγωγή πλαστικού, η οποία έχει αυξηθεί εκθετικά τα τελευταία 70 χρόνια. Υπολογίζεται ότι περίπου δέκα εκατομμύρια μετρικοί τόνοι πλαστικού εισήλθαν στον ωκεανό από χερσαίες πηγές μόνο το 2010, με τα ποτάμια να συνεισφέρουν περίπου δύο εκατομμύρια τόνους πλαστικών απορριμμάτων.