Περιβαλλοντικές στρατηγικές στις εταιρείες κρουαζιέρας - Δεναξά, Αργυρώ (2023)
Τα κρουαζιερόπλοια συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό επιβατών και πληρώματος που προκαλούν σημαντική ποσότητα ρύπανσης. Αυτό προκαλείται από τα μηχανήματα σε αυτά, καθώς και από τους ίδιους τους ανθρώπους. Αυτή η ρύπανση εμφανίζεται τόσο στον ωκεανό όσο και στην ατμόσφαιρα ως αποτέλεσμα των κρουαζιέρων. Κατά συνέπεια, αυτά τα μεγάλα πλοία έχουν σημαντική αρνητική επίδραση στους φυσικούς θαλάσσιους πόρους. Πολλές γραμμές κρουαζιέρας εφαρμόζουν συστήματα για τη μείωση των επιπτώσεων των σκαφών τους στο ωκεάνιο περιβάλλον. Η ακατάλληλη χρήση αυτών των συστημάτων μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να παρουσιαστούν οι περιβαλλοντικές στρατηγικές του κλάδου της κρουαζιέρας. Ο κλάδος της κρουαζιέρας αντιμετωπίζει σήμερα μια πλειάδα περιβαλλοντικών προκλήσεων, όπως και το σύνολο της παγκόσμιας ναυτιλίας. Αν και η πλειονότητα των εταιρειών κρουαζιέρας έχει προχωρήσει σε σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, χρειάζεται ακόμα σημαντική πρόοδο.