Μεθοδολογία triz - Καδδίτη, Παναγιώτα (2023)
Η επεξήγηση των καινοτόμων προϊόντων, διαδικασιών και υπηρεσιών είναι μια σύνθετη διαδικασία που διαθέτει στρατηγικές που έχουν σύγχρονα σχέδια και συστήματα. Στις μέρες μας, οι εταιρείες θέλουν να είναι πιο παραγωγικές και πιο αποδοτικές. Ωστόσο, συμβαίνουν ραγδαίες και μεγάλες αλλαγές στις ανταγωνιστικές συνθήκες. Για να υπάρχει ανταγωνιστικότητα στον κόσμο της ανταγωνιστικότητας, της ταχείας αλλαγής και της άνθησης, έπρεπε να ακολουθηθούν οι επιστημονικές εξελίξεις. Για να αποκτήσουν ανταγωνιστικότητα, οι εταιρείες πρέπει να δημιουργήσουν νέα προϊόντα ή να εξαλείψουν τις υπάρχουσες αντιφατικές καταστάσεις. Σε αυτή την περίπτωση, η TRIZ (Theory And Innovative Problem Solving) η πιο αποτελεσματική επιστημονική μέθοδος, που χρησιμοποιείται από τους μάνατζερ ή τους εφευρέτες. Στην παρούσα μελέτη περιγράφεται λεπτομερώς η μέθοδος TRIZ. Ωστόσο, εξηγήθηκαν οι έννοιες της δημιουργικότητας και της καινοτομίας. Επιπλέον, η μέθοδος TRIZ παρουσιάστηκε σε σύγκριση με άλλες δημιουργικές τεχνικές. Στο τελευταίο μέρος, εκφράστηκε η δειγματοληψία σχετικά με τη μέθοδο TRIZ εξηγώντας την εφαρμογή, που επιτεύχθηκε με τη χρήση της μεθόδου TRIZ