Μελέτη, διατήρηση, προστασία βιοποικιλότητας στο νησί του Καστελλόριζου - Μουστάκα, Κωνσταντίνα (2023)
Στη σημερινή εποχή στους περισσότερους από εμάς καθίσταται αντιληπτή η μεγάλη καταστροφή που υφίσταται το περιβάλλον. Ολόκληρος ο πλανήτης επηρεάζεται αρνητικά από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, τις ανέσεις, τον στείρο καταναλωτισμό, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί πληγές, που σύντομα θα οδηγήσουν σε ολοκληρωτική καταστροφή της γης. Φαίνεται λοιπόν, πως η εφαρμογή μιας αειφόρου ανάπτυξης αποτελεί ίσως έναν τρόπο, να επιβραδύνει την καταστροφή, η οποία συντελείται στο ανθρώπινο περιβάλλον. Στην παρούσα εργασία θα γίνει αναφορά στη βιοποικιλότητα και στους παράγοντες που τη διαταράσσουν, ωστόσο, μεγαλύτερη εστίαση θα πραγματοποιηθεί στη διερεύνηση και μελέτη της βιοποικιλότητας στο Καστελλόριζο και στο πως αυτή μπορεί να προστατευτεί από την ανθρώπινη παρέμβαση.