Σύμβολα και συμβολισμοί στη Χιονάτη των αδελφών Γκριμ: πρόταση διδακτικής αξιοποίησης για την Γ' Δημοτικού, μέσω της φιλαναγνωσίας - Φλιάτουρα, Κωνσταντίνα (2023)
Η μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία που ακολουθεί έχει ως σκοπό τη δημιουργία και την πρακτική εφαρμογή στη σχολική αίθουσα ενός εκπαιδευτικού σχεδίου, το οποίο θα εκπορεύεται από το πρωτότυπο παραμύθι της Χιονάτης των αδερφών Γκριμ, αλλά και σε αυτό που βασίζεται στη μεταφορά του πρωτότυπου στον κινηματογράφο, επιχειρώντας την πλήρη κατανόηση της έννοιας και των συμβολισμών του παραμυθιού μέσω της σταδιακής παρουσίασης των κρισιμότερων εννοιών που περικλείονται σε αυτό.