Σύστημα παροχής υποστήριξης στην διαμορφώσιμη βαθμολόγηση υποψηφίων - Χριστοδούλου, Γιάννης; Κουνέλης, Ηλίας; Christodoulou, Giannis; Kounelis, Ilias (2023)
Η επιλογή ενός κατάλληλου υποψηφίου μεταξύ μιας ομάδας υποψηφίων απαιτεί λήψη αποφάσεων. Εκτός αυτού η διαδικασία βαθμολόγησης υποψηφίων για την πρόσληψη τους σε μια θέση μιας εταιρείας ή κάποιου Project μιας εταιρείας / οργανισμού είναι μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία [5]. Οι κορυφαίοι υποψήφιοι συνήθως διαλέγονται [5] με την εξέταση κάποιων βασικών κριτηρίων. Για τη διεξαγωγή αυτής της αξιολόγησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν προσωπικές συνεντεύξεις, στις οποίες περιλαμβάνονται κριτήρια, όπως εξετάσεις γνώσεων, δοκιμές καταστάσεων, βαθμός και τρόποι συνεργασίας σε ομάδα, καθώς και άλλα κριτήρια που μπορούν να διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία ανάλογα με τις προτεραιότητες και τις πολιτικές της. Αν δεν έχουμε μια εταιρεία αλλά έναν οργανισμό (π.χ. δημοσίου), τότε το πρόβλημα γίνεται πιο δύσκολο, ιδιαίτερα αν για την επιλογή συμπεριλαμβάνονται/εμπλέκονται πολλοί αξιολογητές γιατί μπορεί να έχουν διαφορετικές γνώμες και θα πρέπει να βρεθεί κάποιο είδος συμβιβασμού. Με βάση την παραπάνω ανάλυση, στα πλαίσια της διπλωματικής μας εργασίας, αναπτύξαμε μια εφαρμογή ιστού που είναι ικανή να βοηθά τους χρήστες ενός οργανισμού στην βαθμολόγηση ενός συνόλου από υποψήφιους (πχ. για μια θέση). Ειδικότερα, το σύστημα θα πρέπει να παρέχει υποστήριξη για την διαχείριση πολλαπλών έργων βαθμολόγησης, όπου με έργο βαθμολόγησης εννοούμε την διαδικασία υποστήριξης διενέργειας βαθμολόγησης για μια συγκεκριμένη θέση που αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο σύνολο από υποψηφίους. Αλλά το σύστημα καλύπτει και την πλευρά των υποψηφίων, επιτρέποντάς τους να βλέπουν την πληροφορία ανοικτών έργων καθώς και να αιτηθούν την συμμετοχή τους σε οποιοδήποτε είδος έργου που δεν έχει οριστικοποιηθεί. Επομένως υπάρχει κάλυψη και των 2 βασικών πλευρών: του οργανισμού-εργοδότη & του υποψηφίου. Τα κύρια πλεονεκτήματα και η προστιθέμενη αξία της προτεινόμενης εφαρμογής είναι τα εξής: Αφαίρεση ανθρώπινης προκατάληψης (human bias) Επωνυμία Ταχύτερη ενημέρωσή αιτούντων Επίσπευση της διαδικασίας επιλογής Εξοικονόμηση χρόνου Ευέλικτη διαχείριση του έργου με διάφορες δυνατότητες διαμόρφωσης (κριτήρια, σχετικό βάρος κριτηρίων, βαθμολογητές, κα.) Ικανότητα αυτόματου υπολογισμού βαθμολογίας κριτηρίου από σχετικές αξιολογήσεις πολλαπλών βαθμολογητών μέσω υπολογισμού μέσου όρου αξιολογήσεων Αυτόματη εξαγωγή αποτελεσμάτων Ταυτόχρονη διαχείριση πολλαπλών έργων βαθμολόγησης - Ικανότητα υποστήριξης πολλαπλών περιπτώσεων επιλογής θέσεων Φιλική προς τον χρήστη και διαισθητική διεπαφή χρήσης Υψηλή διαθεσιμότητα και αξιοπιστία του συστήματος