Μελέτη συστημάτων διαδικτύου των πραγμάτων σε περιβάλλον δικτύων 6G - Κάργας, Μάριος (2023)
Σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον νέων τεχνολογιών, το Διαδίκτυο των Αντικειμένων, αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αντικείμενα στην επιστήμη της πληροφορικής και των επικοινωνιών. Συγκεντρώνει πάνω του, λοιπόν, τεράστιο αριθμό μελετών τόσο από επιχειρηματικά έργα όσο και από ερευνητικούς οργανισμούς και παγκόσμιους φορείς έρευνας και ανάπτυξης. Στην παρούσα εργασία θα γίνει μελέτη συστημάτων που χρησιμοποιούν αυτές τις τεχνολογίες καθώς και το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο έκτης γενιάς. Αυτή τη στιγμή παγκοσμίως έχει αρχίσει η μετάπτωση από δίκτυα τέταρτης γενιάς σε πέμπτης, άρα, το θέμα που θα παρουσιαστεί είναι επίκαιρο για το σήμερα αλλά αφορά και το μέλλον των τηλεπικοινωνιών που θα μας απασχολήσει σε μερικά χρονιά. Οι εξελίξεις γίνονται με τεράστιο ρυθμό εφόσον από το 2010 έχουμε αύξηση της κίνησης των ασύρματων δικτύων κατά 1000 φορές και 50 δισεκατομμύρια συσκευές συνδεδεμένες μέχρι και σήμερα.