Σχεδιασμός και εκτέλεση ασκήσεων κυβερνοασφάλειας - Drikoudis, Ioannis; Δρικούδης, Ιωάννης (2023)
Σήμερα, ο όρος κυβερνοασφάλεια τείνει όλο και περισσότερο να αποτελεί μέρος των καθημερινών πρωτοσέλιδων ειδήσεων καθώς άτομα, κυβερνήσεις και οργανισμοί αντιμετωπίζουν παραβιάσεις δεδομένων σε αυξανόμενη βάση. Η σύγχρονη κοινωνία είναι περισσότερο τεχνολογικά εξαρτημένη από ποτέ και σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτή η κατάσταση θα επιβραδυνθεί. Το Forbes αναφέρει ότι το 60% των οργανισμών που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα, είχαν παραβιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια και το 31% από αυτούς είχαν παραβιαστεί περισσότερες από μία φορές. Η γνώση του κυβερνοχώρου προϋποθέτει την ενημέρωση σχετικά με τις τεχνολογικές εξελίξεις και την ευελιξία της προσαρμογής σε νέες απειλές. Σε αυτό το πλαίσιο, οποιαδήποτε διαδικασία μάθησης μέσω σχετικών σεμιναρίων, εργαστηρίων, φροντιστηρίων και μαθημάτων είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Ωστόσο, πολλοί θα συμφωνούσαν ότι η πιο πολύτιμη μέθοδος για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι μέσω ασκήσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.