Η τεχνολογία των ψηφιακών δίδυμων: οι τομείς που εφαρμόζεται, εστιάζοντας στις έξυπνες πόλεις και στην διακυβέρνηση - Ζητιανέλλης, Δημήτριος (2023)
Η τεχνολογία του Ψηφιακού Διδύμου έχει εισέλθει σε μια φάση ταχείας ανάπτυξης. Χρησιμοποιείται ήδη σε διάφορα συστήματα και τομείς. Οι εφαρμογές των Digital Twins τεχνολογιών βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και πιστεύεται ότι θα αναπτυχθούν ακόμη πιο γρήγορα τα επόμενα χρόνια. Οι τεχνολογίες των Ψηφιακών Διδύμων επιτρέπουν στους ερευνητές να δημιουργήσουν ένα εικονικό αντίγραφο ενός πραγματικού συστήματος και επομένως παρέχουν μια πλατφόρμα για την ανασκόπηση των δραστηριοτήτων, των αλληλεπιδράσεων και των συνεπειών διαφορετικών αποφάσεων εντός του πραγματικού συστήματος. Αυτή η τεχνολογία έχει ξεκινήσει έναν μεγάλο αριθμό ερευνών που παρακίνησαν αυτή τη διατριβή να ανακαλύψει τι ακριβώς είναι η Τεχνολογία των Ψηφιακών Διδύμων. Επιπλέον, πρόκειται να αναλυθούν οι περιοχές ανάπτυξης και ποιοι είναι οι βασικοί τομείς που εφαρμόζεται η τεχνολογία. Από αυτούς τους τομείς, αυτή η μελέτη εστιάζει στα Digital Urban Twins που εφαρμόζονται σε πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά, δήμους, περιφέρειες και ακόμη και σε επίπεδο χώρας, με αναφορά στο τι μπορεί να επιτευχθεί μέσω της συνένωσης των DUTs με πρωτοποριακές εξελίξεις σε άλλες τεχνολογίες όπως π.χ. Τεχνητή Νοημοσύνη, Internet of Things και άλλες, με αποτέλεσμα να προτείνουμε νέες εφαρμογές και υπηρεσίες για έξυπνες πόλεις και περιοχές του αύριο. Θα διερευνηθεί επίσης ο τομέας της Διακυβέρνησης σε συνάρτηση με τον Ψηφιακό Δίδυμο με υπόσχεση νέων υπηρεσιών και ψηφιακών μέσων για τους πολίτες, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των περισσότερων προβλημάτων και παροχής νέων υπηρεσιών σε κάθε είδους ζωή.