Ανάπτυξη μοντέλου αξιολόγησης της ποιότητας παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και εφαρμογή του στις υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του gov.gr - Τσαμπακούρης, Γιώργος; Tsampakouris, George (2023)
Η παρούσα διπλωματική εργασία εστιάζει στο αντικείμενο της αξιολόγησης της ποιότητας των υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Στην παγκόσμια βιβλιογραφία υπάρχει πληθώρα εργασιών που μελετούν την αξιολόγηση της ποιότητας υπηρεσιών, ηλεκτρονικών και μη, που παρέχονται από δημόσιους φορείς και επιχειρήσεις, είτε δημιουργώντας νέα μοντέλα αξιολόγησης είτε εξελίσσοντας τα ήδη υπάρχοντα. Όλες οι υπάρχουσες μελέτες βασίζονται σε ερωτηματολόγια ή συνεντεύξεις τα οποία απευθύνονται σε στοχευμένο κοινό ή εμπειρογνώμονες και βασίζονται σε υποκειμενικά κριτήρια αξιολόγησης. Στην παρούσα εργασία αναπτύχθηκε ένα μοντέλο αξιολόγησης της ποιότητας δημόσιων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, βασισμένο σε αντικειμενικά μετρήσιμα κριτήρια, μέσω των οποίων εξετάζονται και αξιολογούνται όλοι εκείνοι οι δείκτες που αφορούν την ποιότητα μίας ηλεκτρονικής υπηρεσίας. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε αξιολόγηση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται μέσω του gov.gr, με χρήση αυτού του μοντέλου, μέσω της οποίας προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα.