Διερεύνηση της αποδεκτικότητας-αποδοχής και συχνότητας κατανάλωσης λειτουργικών τροφίμων - Ρουμελίδη, Μαρία (2023)
Πρόκειται για τρόφιμα των οποίων τα βιοδραστικά συστατικά μπορούν να αναμιχθούν μεταξύ τους για να προκαλέσουν αλλαγή στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ενός τροφίμου και να του προσδώσουν θρεπτικό ενδιαφέρον. Εν συνεχεία, η αποδεκτικότητα αυτών των τροφίμων επηρεάζεται από την διαμόρφωση της κοινωνίας, τον πολιτισμό και τις συνήθειες της. Έτσι, βάσει των ευρημάτων τόσο από την βιβλιογραφία όσο και από την παρούσα μελέτη, η ηλικία, το φύλο και το μορφωτικό επίπεδο αποτέλεσαν σημαντικούς παράγοντες και βεβαίως τα Μ.Μ.Ε, που κατά μεγάλο βαθμό επηρέασαν την επίγνωση και την γνώμη των καταναλωτών απέναντι στα λειτουργικά τρόφιμα.