Παράγοντες αποδοτικότητας σε τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων - Χριστοφορίδης, Μιχαήλ (2023)
Η αποδοτικότητα αποτελεί ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, και συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων προκλήσεων στον λιμενικό τομέα. Σημαντικά πλεονεκτήματα της αποδοτικότητας αποτελούν η ενίσχυση της οικονομίας και της επιχειρηματικής αποτελεσματικότητας, που οφείλονται στην αποτελεσματικότερη απόδοση των μηχανών, η ευαισθητοποίηση αναφορικά με την αειφόρο ανάπτυξη του λιμένα και οι ευκαιρίες που προσφέρονται για τη στήριξη της βιομηχανίας εκείνης, η οποία βασίζεται στην υψηλή τεχνολογία. Είναι ωστόσο προφανές ότι για να κριθεί επιτυχημένη η διαδικασία της αποδοτικότητας θα πρέπει να υπάρχει σε όλη την διαδικασία ένα ισορροπημένο μείγμα ανθρώπινης και τεχνολογικής συνεισφοράς. Βάσει των παραπάνω η παρούσα πτυχιακή εργασία θα εστιάσει στη βιβλιογραφική μελέτη των παραγόντων αποδοτικότητας σε τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων δεδομένης της μεγάλης ανάπτυξης των μεταφορών των εμπορευματοκιβωτίων.