Η προβληματική γύρω από τις έννοιες ''ενοθεϊσμός΄΄ και ΄΄μονοθεϊσμός΄΄ στην περίπτωση του Ακενατόν και της θρησκείας της Αμάρνα - Τσάκωνα, Αντωνία (2023)
Η εκπόνηση της παρούσας εργασίας, έχει ως στόχο την αναζήτηση της φύσης της θρησκείας του Aκενατόν, μέσω της έρευνας της θεολογίας του, ξεκινώντας από μια πρώιμη ματιά της ηλιακής λατρείας και θρησκείας εν γένη της αρχαίας Αιγύπτου. Καταλήγει στην προβληματική έννοια του θείου, ανά των αιώνων και συγκεκριμένα της σύγχρονης κοινωνίας, των εννοιών μονοθεϊσμός και ενοθεϊσμός κατά την ανατρεπτική περίοδο της Αμάρνα.