Γυναικείο φύλο και μητρότητα την εποχή του Αισχύλου: Πέρσες, Ικέτιδες, Ορέστεια - Ζόγλου, Ευαγγελία (2023)
Η παρούσα διπλωματική εργασία, με τίτλο «Γυναίκειο Φύλο και Μητρότητα στην εποχή του Αισχύλου: Πέρσες, Ικέτιδες, Ορέστεια», έχει ως ερευνητικό αντικείμενο τις τρεις σωζόμενες τραγωδίες του Αισχύλου. Σκοπός είναι η ανάδειξη και σύγκριση του ρόλου της γυναίκας και μητέρας εκείνη την εποχή, στα τρία αυτά έργα.