Ανάπτυξη τρισδιάστατου ψηφιακού χαρακτήρα για χρήση σε 3D animation - Καρακαντάς, Μιχάλης (2023)
Η σχεδίαση ενός τρισδιάστατου ψηφιακού χαρακτήρα αποτελεί μια πολυσύνθετη διαδικασία. Πρόκειται για έναν τομέα που αναπτύσσεται ραγδαία. Οι χαρακτήρες αποτελούν βασικό στοιχείο της εξιστόρησης, ειδικά στο animation. Στόχος της συγκεκριμένης διπλωματικής είναι η αναλυτική παρουσίαση της αλυσίδας παραγωγής για την ανάπτυξη ενός τρισδιάστατου χαρακτήρα. Παρουσιάζονται όλα τα στάδια που πρέπει να ακολουθηθούν από την προετοιμασία έως το τελικό στήσιμο πριν την απόδοση κίνησης. Στόχος είναι η σχεδίαση ενός λειτουργικού χαρακτήρα, με βάση καλές πρακτικές και τεχνικές προδιαγραφές ανάπτυξης.