Ποιοτική έρευνα που αφορά την επίδραση του εθελοντισμού στην οργανωτική δομή και στις διαδικασίες οργάνωσης ενός φεστιβάλ - Γούβα, Ευαγγελία (2023)
Μέσω αυτής της εργασίας θα προσπαθήσω να μελετήσω την ιστορία και την οργάνωση των event, με έμφαση κυρίως στα φεστιβάλ. Τα τελευταία χρόνια, έχει παρατηρηθεί μία μεγάλη αύξηση των φεστιβαλικών οργανώσεων στις τοπικές κοινωνίες, όπου οι περισσότερες είναι εθελοντικές. Μέσω μιας ποιοτικής έρευνας, η συγκεκριμένη εργασία προσπαθεί να βρει τους πιθανούς τομείς επιρροής της εθελοντικής εργασίας στην οργάνωση ενός φεστιβάλ. Στο κεφάλαιο 1 χτίζεται ένα υπόβαθρο για την ιστορία του event και του τρόπου διαχείρισης του. Αναφέρει την ιστορία του φεστιβάλ αλλά και την σημασία του για την κοινωνία. Αναλύει τον τρόπο οργάνωσης και διαχείρισης μιας τοπικής εκδήλωσης και κλείνει το κεφάλαιο με την ανάλυση του εθελοντισμού. Στο κεφάλαιο 2 μελετάται ο τρόπος οργάνωσης και διαχείρισης του Stray Art Festival. Μέσω αυτού θέλουμε να κατανοήσουμε την διαδικασία αποπεράτωσης ενός φεστιβάλ, την οργανωσιακή δομή αλλά και την σχεδιαστική διαδικασία. Όλο αυτό, γίνεται για να κατανοήσει ο αναγνώστης, όσο γίνεται, το μέγεθος της δουλειάς, αλλά και της εθελοντικής εργασίας που πραγματοποιείται. Στο κεφάλαιο 3 παρατίθενται αυτούσιες οι 6 συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν σε υπεύθυνους άλλων φεστιβάλ, με απώτερο σκοπό την έρευνα της επίδρασης του εθελοντισμού στην οργανωτική διαδικασία ενός φεστιβάλ . Στην συνέχεια ερμηνεύονται, η κάθε μία ξεχωριστά, σύμφωνα με τα ερευνητικά ερωτήματα πάνω στα οποία πάτησα και έγιναν οι ημιδομημένες συνεντεύξεις. Τέλος, στο κεφάλαιο 4 περιλαμβάνονται τα τελικά συμπεράσματα από όλη μου την έρευνα. Πάνω στο κάθε ένα ερευνητικό μου ερώτημα, που έθεσα στην αρχή της έρευνάς μου, απαντάω ξεχωριστά. Προσπαθώντας έτσι, να βοηθήσω κάποιον που επιθυμεί να διοργανώσει ένα εθελοντικό φεστιβάλ, ώστε να αποφύγει πιθανά προβλήματα, τα οποία προκύπτουν λόγω της εθελοντικής εργασίας των εμπλεκόμενων εθελοντισμού.