Σχεδίαση διαδραστικού τοίχου για το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, με πολυμεσικό υλικό με την χρήση του TouchBoard της Bare Conductive - Ζηκούδη, Χρυσα (2023)
Το θέμα της παρακάτω διπλωματικής εργασίας, μελετά την σχεδίαση μιας διαδραστικής εγκατάστασης με ενημερωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα σε χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Άρτας. Σκοπός είναι η καλύτερη επικοινωνία των πληροφοριών των ιστορικών στοιχείων προς τους επισκέπτες του χώρου σχετικά με την ίδρυση της Αμβρακίας, μία αρχαία πόλη της βορειοδυτικής Ελλάδας, επάνω στα ερείπια της οποίας βρίσκεται η σημερινή Άρτα. Προσεγγίζοντας την πολυαισθητηριακή εμπειρία σε έναν μουσειακό χώρο, το σύστημα βασίζεται στον συνδυασμό της αίσθησης της αφής και της ανταπόκρισης σε ηχητικό κι οπτικό υλικό, με σκοπό την γενικότερη ενίσχυση της εμπειρίας τους, παρουσιάζοντας έτσι στοιχεία όπως την γεωπολιτική, το εμπόριο και τις θεότητες των ανθρώπων εκείνου του πολιτισμού. Παράλληλα, στόχος είναι η ενίσχυση της ήδη καινοτόμας νοοτροπίας του οργανισμού αλλά κι η ανάδειξη του πολυδύναμου πολιτιστικού χαρακτήρα του όπως και την δημιουργία νέων διόδων επικοινωνίας μεταξύ τέχνης κι επισκέπτη.