Δημιουργία οπτικής ταυτότητας μάρκας που δραστηριοποιείται στον τομέα ροφημάτων με πρώτη ύλη τα βότανα - Μακρή, Μαργαρίτα (2023)
Η διπλωματική εργασία αυτή έχει ως σκοπό να δημιουργήσει μια οπτική ταυτότητα προκειμένου να μεταδώσει συγκεκριμένα νοήματα μέσα από τα στοιχεία της συσκευασίας για την επινοημένη μάρκα, που αφορά χυμούς που περιέχουν βότανα. Η μάρκα αυτή δημιουργήθηκε για τις ανάγκες αυτής της εργασίας. Γίνεται χρήση της γραφικής σχεδίασης ώστε να γίνει μια διερευνητική μελέτη που να επικοινωνεί κυρίως τα οφέλη του χυμού, υγεία και γεύση, αλλά και γενικά χαρακτηριστικά της συσκευασίας (πειστικότητα, ομορφιά, σύγχρονη οπτική και συνοχή). Η διερεύνηση γίνεται σε ολόκληρη τη συσκευασία μέσω των οπτικών στοιχείων της ετικέτας της, συγκεκριμένα του λογοτύπου, της εικόνας και του χρώματος της. Δημιουργήθηκαν 12 παραλλαγές που εξετάστηκαν μέσω διαδικτυακής έρευνας και η καθεμία αξιολογήθηκε από 55 – 90 συμμετέχοντες. Από τις μετρήσεις αυτές προέκυψε μια επιλογή ετικέτας στο πλαίσιο της οπτικής ταυτότητας της μάρκας του ροφήματος.