Σχεδίαση συστήματος προστατευόμενης καλλιέργειας για χρήση σε εσωτερικούς χώρους - Βουίμτα, Ελένη (2023)
Η εργασία αυτή έχει ως σκοπό της σχεδίαση ενός συστήματος προστατευόμενης καλλιέργειας για χρήση σε περιορισμένο χώρο. Τέτοιοι περιορισμένοι χώροι συναντώνται κυρίως σε μεγάλα αστικά κέντρα. Μέσω της ανάλυσης του περιβάλλοντος αυτού και της ζωής των ανθρώπων μέσα σε αυτό γίνεται κατανοητό ότι έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα τόσο στο περιβάλλον (ρύπανση, μείωση φυσικών πόρων) όσο και στον ίδιο τον άνθρωπο (άγχος, γρήγορος τρόπος ζωής). Μέσω της σχεδίασης του συστήματος αυτού οι χρήστες θα έρθουν πιο κοντά με το περιβάλλον, θα αναπτύξουν οικολογική συνείδηση και τέλος, θα βελτιώσουν την σωματική αλλά και ψυχική ευεξία τους.