Royal Walk - Σχεδιασμός και ανάπτυξη μιας τοποθεσιακής εφαρμογής μικτής πραγματικότητας για το Τατόι - Βενιζελέα, Γεωργία; Venizelea, Georgia (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, 2023)
Η Royal Walk είναι μια εφαρμογή περιπατητικού χαρακτήρα, η οποία αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες όπως την επαυξημένη πραγματικότητα (augmented reality) και τη χρήση της σε συγκεκριμένη τοποθεσία. Ως μελέτη περίπτωσης επιλέξαμε το πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου. Μέσω της εφαρμογής δίνεται η ευκαιρία στον επισκέπτη να συνδυάσει τον περίπατό του με την περιήγησή του στον χώρο και τον χρόνο. Η Royal Walk αποτελεί διαδρομή χωρίς αφετηρία, αλλά με προτεινόμενα τέσσερα σημεία-κτήρια, ενδιάμεσες δηλαδή στάσεις, οι οποίες ενεργοποιούν τις αντίστοιχες πληροφορίες στην κινητή συσκευή του χρήστη. Το βασικό μέρος της πληροφορίας, το περιεχόμενό της, ανακτάται ανάλογα με τον χώρο και το σημείο που βρίσκεται ο επισκέπτης την εκάστοτε στιγμή. Η βασική φιλοσοφία της εφαρμογής βασίζεται σε ένα συνολικό σχέδιο διάσωσης της φυσιογνωμίας και του χαρακτήρα του κτήματος, καθώς επίσης και της ιστορίας του. Στο video που ακολουθεί παρουσιάζονται οι δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει αυτή η πολυαισθητηριακή εμπειρία στον επισκέπτη. Σκοπός μας είναι να ενεργοποιήσουμε το ενδιαφέρον του χρήστη, ώστε να δραστηριοποιηθεί και να αλληλεπιδράσει.