Υλοποίηση σεναρίων επιχειρησιακής ευφυΐας με χρήση του λογισμικού Tableau - Μπογά, Αικατερίνη (2023)
Η Τεχνολογία με την ραγδαία εξέλιξη της παράγει πάρα πολλά δεδομένα, με τον ορθότερο τρόπο διαχείρισης τους, έχοντας τις κατάλληλες γνώσεις μπορούν να επιφέρουν πολλά κέρδη στον επιχειρησιακό περιβάλλον. Από την άλλη πλευρά οι σύγχρονες επιχειρήσεις ψάχνουν να καταλάβουν με ποιους τρόπους μπορούν να επικεντρωθούν στις πραγματικές ανάγκες με σκοπό να μειώσουν τα περιθώρια σφάλματος χωρίς την βοήθεια του ανθρώπινου δυναμικού. Με την βοήθεια των δεδομένων που συλλέγουν σε τακτά χρονικά διαστήματα και την χρήση των ευφυών συστημάτων παράγονται χρήσιμες πληροφορίες για να παρθούν σωστές αποφάσεις για την επιχείρηση, σε οποιοδήποτε κλάδο της. Ένα ακόμα αναγκαίο εργαλείο των επιχειρήσεων είναι η Επιχειρηματική Ευφυΐα (Business Intelligence) που τους παρέχει τεχνολογίες για ανάλυση των δεδομένων. Ο στόχος τους είναι η οπτικοποίηση των δεδομένων, για να υπάρχει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μια ολοκληρωμένη εικόνα των αποτελεσμάτων, ανιχνεύοντας πιθανόν δυσλειτουργίες που υπάρχουν ώστε να διευθετηθούν. Στην παρούσα διπλωματική, βλέπουμε στο θεωρητικό πλαίσιο να παρατίθεται η έννοια Επιχειρηματική Ευφυΐα (Business Intelligence) με τις κατάλληλές μετατροπές είναι εφικτό να κατηγοριοποιηθούν, ώστε στην πάροδο του χρόνο να επεξεργαστούν ανάλογα τις τεχνικές που υπάρχουν στην κάθε κατηγορία. Ένας κύριος παράγοντας για να αποκτηθούν οι γνώσεις, είναι η συμβολή της Επιχειρηματική Αναλυτικής (Business Analytics). Έχοντας ολοκληρωμένη γνώση των εργαλείων που διατίθενται είναι πιο εύχερη η υποστήριξη λήψεις αποφάσεων. Η παρούσα διπλωματική εργασία περατώνεται με την ανάλυση του λογισμικού Tableau, μέσω σεναρίων δίνοντας όσο τον δυνατόν περισσότερες λειτουργίες μπορούμε για την κατανόηση του τρόπου που λειτουργεί .