Ημι-Μαρκοβιανή ανάλυση - Ψυχογυιός, Λεωνίδας (2023)
Στόχος της συγκεκριμένης εργασίας είναι η μελέτη των ημι-Μαρκοβιανών μοντέλων. Ειδικότερα, στο πρώτο κεφάλαιο θα ασχοληθούμε με κάποια βασικά θεωρήματα και ορισμούς της θεωρίας των πιθανοτήτων. Στην συνέχεια, στο κεφάλαιο δύο θα αναπτύξουμε τις Μαρκοβιανές διαδικασίες διακριτού χρόνου αναλύοντας τες ως προς το είδος καταστάσεων. Ακόμα θα κάνουμε αναφορά στον ελεύθερο τυχαίο περίπατο και θα δείξουμε τρόπο υπολογισμών οριακών πιθανοτήτων. Τέλος, στο τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο θα μελετήσουμε και θα παρουσιάσουμε τις βασικές πτυχές των ημι-Μαρκοβιανών διαδικασιών διακριτού χρόνου. Αναλυτικότερα, θα κάνουμε αναφορά στην διαδικασία και θεωρία ανανέωσης, καθώς και στην μέθοδο εκτίμησης της ημι-Μαρκοβιανής αλυσίδας.