Διδασκαλία της νεοελληνικής γλώσσας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με χρήση σωμάτων κειμένων - Γιάτσιος, Αλκιβιάδης (2022)
Στην προτεινόμενη εργασία στόχος είναι να μελετηθεί η χρήση των σωμάτων κειμένων στη διδασκαλία της Νεοελληνικής γλώσσας σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η εργασία αποτελείται από δύο βασικά μέρη. Στο πρώτο μέρος γίνεται μια βιβλιογραφική ανασκόπηση τόσο της ελληνικής όσο και της ξένης βιβλιογραφίας σε έρευνες που αφορούν τη διδασκαλία της μητρικής/ πρώτης γλώσσας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχοντας αποκτήσει το θεωρητικό υπόβαθρο, η εργασία οδηγείται στο δεύτερο μέρος στο οποίο προτείνονται ασκήσεις με χρήση ελεύθερων σωμάτων κειμένων καθώς και προτάσεις για δημιουργία σώματα κειμένων είτε από τον/την εκπαιδευτικό είτε από τους ίδιους τους μαθητές. Απώτερος στόχος της εργασίας είναι να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί να εξερευνήσουν τις δυνατότητες των σωμάτων κειμένων, να εξοικειωθούν με αυτά και να τα ενσωματώσουν στη διδασκαλία τους