Σχεδιασμός διδακτικών δράσεων για την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης ξένης σε ρωσόφωνους, αλλοδαπούς και παλιννοστούντες μαθητές και μαθήτριες - Παπαδοπούλου, Σύλβια - Άννα (2022)
Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται την δημιουργία ενός προτεινόμενου διδακτικού σεναρίου όπου απευθύνεται πρωτίστως σε μαθητές και μαθήτριες με μητρική την Ρωσική γλώσσα αλλά και δευτερευόντως σε παλιννοστούντες και αλλοδαπούς μαθητές και μαθήτριες που διαθέτουν τις βασικές ή ελάχιστες γνώσεις της ελληνικής γλώσσας με σκοπό να τους βοηθήσει να αποκτήσουν βασικές επικοινωνιακές δεξιότητες και να δραστηριοποιηθούν γλωσσικά όχι μόνο στο σχολικό αλλά και κοινωνικό τους περιβάλλον.