Ο εκπαιδευτικός ρόλος του παιχνιδιού στα μαθηματικά της πρώτης σχολικής ηλικίας και οι απόψεις των μαθητών για το παιχνίδι στην τάξη των μαθηματικών - Μερζιώτη, Ιωάννα (2022)
Το εκπαιδευτικό παιχνίδι είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους διδασκαλίας των μαθηματικών, διότι φαίνεται να συμβάλλει στην οικοδόμηση των μαθηματικών εννοιών. Το «παιχνίδι» δεν επιδέχεται συγκεκριμένο ορισμό, παρόλο που πολλοί ερευνητές προσπάθησαν να το ορίσουν. Συγκεκριμένα, για το «μαθηματικό παιχνίδι» ο Gardner (1986), οι Harvey και Bright (1985), ο Oldfield (1991) κ.α. έχουν δώσει διαφορετικούς ορισμούς. Ωστόσο, όλοι καταλήγουν στα κοινά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού (Σκουμπουρδή, 2015).