Αναλυτικά προγράμματα σπουδών 2017 & 2020 για το μάθημα των θρησκευτικών: προβλήματα και προοπτικές - Δηράκη, Δήμητρα Κυριακή (2022)
Η παρούσα εργασία έχει ως στόχο τη σύγκριση των Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών του 2017 και του 2020 που αφορούν στο μάθημα των Θρησκευτικών στο Δημοτικό Σχολείο. Ουσιαστικά θα αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα ή μη αυτών των προγραμμάτων. Σε αυτήν την έρευνα διαμορφώθηκε ένα δείγμα 100 εκπαιδευτικών-δασκάλων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και θεολόγων- στους οποίους έγινε διαμοιρασμός ερωτηματολογίου με σκοπό τη συλλογή αποτελεσμάτων για το διερευνητικό ζήτημα. Στην παρούσα έρευνα για την αποτελεσματικότητα ή μη των Προγραμμάτων Σπουδών χρησιμοποιήθηκε κλίμακα που στηρίζεται στην άποψη των εκπαιδευτικών. Για τη μέτρηση των στοιχείων ώστε να εξαχθούν ενδείξεις που εξετάζουν τα δύο Προγράμματα Σπουδών χρησιμοποιήθηκε η περιγραφική στατιστική.