Αντιλήψεις και στάσεις των ντόπιων ως προς τον υπερτουρισμό: η περίπτωση της Μυκόνου - Τολιάτου, Εμμανουέλα (2022)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει τίτλο «Αντιλήψεις και στάσεις των ντόπιων ως προς τον υπερτουρισμό: η περίπτωση της Μυκόνου». Σκοπός της είναι η διερεύνηση του φαινομένου υπερτουρισμού στη Μύκονο και πιο συγκεκριμένα στη Χώρα της ,μέσα από τις αντιλήψεις και τις στάσεις των ντόπιων κατοίκων. Βασικοί στόχοι είναι η ανάλυση των αντιλήψεων και στάσεων αυτών απέναντι στον υπερτουρισμό, όπως επίσης και η ανάδειξη λύσεων και προτάσεων. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε επιτόπια, στη Χώρα της Μυκόνου, διότι το πρωτογενές υλικό έπρεπε να συλλεχθεί εφόσον δεν υπήρχε σε προηγούμενες έρευνες ή βιβλιογραφίες. Για τη διεκπεραίωση της έρευνας χρησιμοποιήθηκαν ερωτηματολόγια που περιελάμβαναν ερωτήσεις ανοιχτού και κλειστού τύπου, ώστε να δημιουργηθεί μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με την ερμηνεία και την αντίληψη των αποτελεσμάτων της έρευνας. Στο Α’ μέρος παρουσιάζονται πληροφορίες που σχετίζονται με την θεωρία που περιβάλλει την έρευνα και κάποια στατιστικά στοιχεία. Στο Β’ μέρος παρατίθενται η ανάλυση της έρευνας, δηλαδή η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε, οι απαντήσεις των ερωτηματολογίων και η επεξήγησή τους. Το βασικό εργαλείο για την επεξεργασία των δεδομένων και την αποκωδικοποίησή τους ήταν το SPSS.