Η Τράπεζα της Ανατολίας: ελληνική τραπεζική δραστηριότητα στην Τουρκία και στην Αίγυπτο - Σουλιώτη-Καραμήτσου, Λυδία-Βασιλική (2022)
Η παρούσα πτυχιακή έχει ως σκοπό την ανάδειξη της Τράπεζας της Ανατολίας στην Μικρά Ασία και στην Αίγυπτο , καθώς και τον ρόλο που διαδραμάτησε στις κοινωνίες. Πιο συγκεκριμένα εξετάζει το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Τράπεζας της Ανατολίας με την οικονομική παράμετρο της Ελληνικής παροικίας στα πλαίσια των βλέψεων του Ελληνικού κράτους και πιο συγκεκριμένα της Εθνικής Τράπεζας στις περιοχές της Αιγύπτου και της Μικράς Ασίας . Ουσιαστικά η συγκεκριμένη πτυχιακή πραγματεύεται συγκεκριμένους παραμέτρους δηλαδή τις επιδράσεις των οικονομικών και κοινωνικών αλλαγών που διαδραματίστηκαν σε Μικρά Ασία και Αίγυπτο. Αρχικά παρατηρούμε τις κοινωνικές και τις οικονομικές δομές που υπήρχαν πριν την δημιουργία παραρτημάτων σε Αίγυπτο και Μικρά Ασία , στην συνέχεια το πώς αναπτύχθηκε παράλληλα με τις οικονομικές δομές , και τέλος πότε πραγματοποιήθηκε η συγχώνευσή της από την Εθνική Τράπεζα.